Voćne kiseline su organski spojevi koji se prirodno javljaju u voću i drugim biljkama. Neke od najčešćih voćnih kiselina su limunska kiselina, jabučna kiselina, vinska kiselina , i mlečna kiselina. Voćne kiseline su kiseline i stoga imaju kiselu pH vrijednost. različite su primene voćnih kiselina, kako u koznzerviranju hrane, tako i u kozmetici.
DL-Jabučna kiselina je organska kiselina koja se prirodno javlja u mnogim voćkama, uključujući jabuke. U kozmetičkoj industriji, DL-jabučna kiselina često se koristi zbog svojih blagih eksfolijantnih i hidratantnih svojstava.
Limunska kiselina-1-hidrat je hemijsko jedinjenje koje se sastoji od molekula limunske kiseline i jedne molekule vode. Ima belu, kristalnu strukturu i često se koristi u formi praha. Limunska kiselina se prirodno javlja u citrusnim plodovima poput limuna i limete, ali se u kozmetičkoj industriji često koristi u sintetičkom obliku.
L(+)-Vinska kiselina je organska kiselina koja se prirodno javlja u biljkama, posebno u voću poput grožđa, ali i u drugim namirnicama kao što su vino, jabuke, bobičasto voće i citrusi. Ova kiselina se koristi u kozmetičkoj industriji zbog svojih različitih svojstava i mogućih koristi za kožu.
Stearinska kiselina je zasićena masna kiselina koja se prirodno javlja u biljkama i životinjskim mastima. U kozmetičkoj industriji, stearinska kiselina se često koristi kao emulgator, zgušnjivač i stabilizator u raznim proizvodima za negu kože i kose.