Pretraga

L(+)-Askorbinska kiselina

L(+)-Askorbinska kiselina, poznata i kao vitamin C, je organsko jedinjenje koje je esencijalno za ljudski organizam i prisutno je u mnogim živim organizmima. Ima širok spektar primena i može se koristiti na različite načine, u konzerviranju hrane, kozmetici, dodatak ishrani, kao tretman za kosu i kožu.
*
0,00 (RSD)
i h

Askorbinska kiselina je hemijsko jedinjenje koje je poznato kao vitamin C. Vitamin C je esencijalni nutrijent koji je potreban organizmu za normalno funkcionisanje. Najpoznatija uloga vitamina C u organizmu je kao antioksidans koji štiti ćelije od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima, ali vitamin C je takođe važan i za sintezu kolagena, apsorpciju gvožđa, i normalno funkcionisanje imunološkog sistema.

Askorbinska kiselina se može naći u mnogim prirodnim izvorima, kao što su citrusi, paprike, kivi, brokoli i drugi. 

Vitamin C se koristi kao prirodni konzervans u prehrambenoj industriji kako bi se produžio rok trajanja namirnica. Dodavanje askorbinske kiseline može sprečiti oksidaciju hrane i promene boje.

Vitamin C se takođe može koristiti u tretmanima za kosu radi poboljšanja njenog zdravlja i sjaja. Može se dodati u šampone, regeneratore ili maske za kosu.

Prilikom primene L(+)-Askorbinska kiselina je poštovati propisanu zakonsku regulativu: Zakone i prateće pravilnike, kako bi se osigurala njegova sigurna upotreba i izbegle potencijalne negativne posledice.

*
*
*